Beton

Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést, és megválaszoltuk
részletek »

Miért vásároljak betont, ha én is megtudom keverni?
segítünk a számolásban »

"...maximálisan elégedettek vagyunk a beton és a kiszolgálás minőségével egyaránt."
további vélemények »

Gyakori kérdések

Mennyi idővel előtte kell megrendelni a betont?

A szállítás előtt 1-2 nappal előre kell megrendelni  és a hozzá tartozó szolgáltatásokat is. /pl: betonpumpa, szállítás, terület szemléje/Ha ez nem sikerül, akkor sincs veszve semmi, általában mindig van rá lehetőség hogy az napra kapjon betont, csak az órát kell összeegyeztetni.

Hogyan rendelhető transzport beton?

Ön leadhatja megrendelését telefonon a +36-26-330-040 vagy +36-30-9336-313-as telefonszámokon, faxon +36-26-530-070, e-mailen info@gammabeton.hu vagy akár személyesen is Pilisvörösvár 2085, Szent László u. 1/a címen a vállalkozási területen.

Milyen minőségű betont rendeljek?

Annak aki érvényes építési engedéllyel rendelkezik annak könnyű dolga van, mert a kiírásban, vagy a terven fel van tüntetve a beton szabvány jele pl.C16-24KK vagy az új szabvány szerinti jele C16/20-24-F2-XC1. De ha csak kocsibejáróhoz, kerítéshez vagy egyéb dolgokhoz szeretne betont rendelni, akkor segítségére tudunk lenni tanácsainkkal. Készítettünk egy rajzot, mellyel segítünk Önnek a megfelelő minőségű beton kiválasztásában.

Hogyan számoljuk ki a megrendelt beton árát az árlistából?

Válassza ki a  beton minőséget, a térképen beírhatja a betonüzem(2085 Pilisvörösvár Szent László u 1/a) és az építkezés címeit, ez megadja Önnek a távolságot. Ha pumpa kell, akkor az alkalmankénti m3 díjat is hozzá kell adni a beton árához. De hogy könnyebb legyen kiszámolni a végösszeget, megadtuk települések szerint is a fuvardíjakat.

Hogyan kaphatok kedvezményt?

Áraink tájékoztató jellegűek, ezért legkedvezőbb transzportbeton árat személyes ügyintézéssel érheti el. E-mailon és faxon beérkezett ajánlat kérésekre szintén jó és kedvező  árat tudunk adni , ha az egész építkezésre tőlünk rendeli meg a betont, ez a mennyiségi kedvezmény. Ha nagyon közel van a betonüzemhez az építkezése akkor extra (pl. Pilisvörösváron építkezőknek) fuvarengedményt tudunk nyújtani, a betonszivattyú ára is nagyon kedvező lehet. Nézze meg aktuális akcióinkat is.

Hogyan kell fizetni?

Ha nincs ideje be jönni irodánkba, előreutalással vagy helyszínen is rendezheti a beton árát.
Nagyobb mennyiség megrendelése esetén előleget kérünk befizetni.

Biztos hogy megvan a mennyiség és a minőség, hogyan tudom ezt ellenőrizni?

A  minőséget  garantálni tudjuk folyamatos labor ellenőrzésekkel. Egy jó kőműves szemmel is megtudja állapítani a friss beton kinézetéről  Ma már több fajta színű cement van forgalomban , ezért a színe nem mérv adó, inkább az állaga. (A cementgyárak már nem garantálják hogy minden szállítmány megegyező színű legyen) A szállítást nem alvállalkozókkal oldjuk meg hanem a betonüzem saját tulajdonát képező gépjárműivel, ezért teljeskörü garanciát tud nyújtani szakszerű bedolgozás estén. A beton szavatossága a betonüzem kapujában megszűnik ha nem  saját gépjárművel van kiszállítva, ez a szabály minden betonüzemre vonatkozik A szakszerű bedolgozást a jól megválasztott kivitelezővel könnyen be lehet tartatni. A mixerekre semmilyen mérőeszköz nincs felszerelve( mert nem létezik ilyen).Tehát a szállítólevélen feltüntetett minőséget és mennyiséget a helyszínen nem lehet ellenőrizni, csak úgy ha pontosan ki van számolva a betonozási terület, akkor lehet összevetni az adatokat . Nagyon könnyű a helyzet a szépen bezsaluzott monolit födémeknél, oszlopoknál. Itt annyi gond lehet netán, hogy kicsit vastagabban húzzák vagy hasasra sikerül a födém felületének kialakítása akkor már 100m2-en 1 cm plusz, 1 m3-el megnöveli a mennyiséget. Ezt szinte nem is lehet észre venni. Sávalapoknál a kézzel ásott gödröt könnyű kiszámolni, de nagyobb háznál már földmunkagépeket használnak, ezért egy 45-ös kanállal kiszedett árkot már nem olyan könnyű kiszámolni. Legalább 5 cm-t rá lehet számolni az oldalára, mert annyit kiszakít a földből, ha homokos szakad és omlik , ezért a szélesség és a mélység változó lesz. Ilyenkor szoktak átlagot számítani, 1 m-enként kellene belemérni az alapba szélességet és mélységet nézve. Ezt a fáradtságot ritkán veszik az emberek, ezért csak pár adatból hoznak ki egy átlagszámot, ami vagy működik vagy nem. Betonüzemünknek az a legjobb ha jól ki van számolva a mennyiség, mert az egymást követő munkákat jobban összetudjuk hangolni, nem csúszunk a következő munkáról, megtudjuk pontosan mondani az ügyfélnek a várható érkezési időt. Valamennyi időt mindig rászámolunk a biztonság kedvéért.

Nagyobb mennyiség esetén , pl 35-40m3-es munkánál 15×15-ös  próbakockát (3db) veszünk le. Melyet szakszerűen tárolunk, őrizzük egy darabig, vagy megtöretjük a laborban.

Miért kell a mixer várakozására állásidőt fizetni?

A szállítási díj tartalmaz fél óra bedolgozásra szánt időt is,  de van olyan munka fázis amire több időt kell szánni, ez előfordulhat aljzatbetonozásnál . Néha csak a miatt kell várakoznia a mixernek, mert nem lettek készen időben az előkészítő műveletekkel. Ilyenkor plusz költség rakódik a fuvardíjra, mert 1 óra alatt átlag 10l gázolajat éget el a motor,  leállítani nem célszerű a keverődobot, mert elindul mozgatás híján a kötés. Mai gázolaj árak mellett ami 360-390Ft/l árat jelent, nem fedezi a fuvar ára. ezeket a költségeket. Régen sem tartalmazta.

Ha tudják azt hogy lassú hosszadalmas munkára kell a mixer, kérem jelezzék előre, mert mi csak fél óra maximum 1 órát számolunk a gépjárművek munkaidejére, utána várjuk vissza Őket  következő fuvarra. De ha tudjuk hogy sokára jön vissza a gép, akkor nem jelölünk ki neki újabb feladatot, mert úgysem tud odaérni a másikra időben. Ehhez köszönjük a segítségüket.

Beton

Gamma Beton Kft.

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Szent László u. 1/A (Liegl mögött)
Tel./fax: 06/26 330-040, 06/26 530-070
Mobil: 06/30 9336-313
E-mail: info@gammabeton.hu