Beton

Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést, és megválaszoltuk
részletek »

Miért vásároljak betont, ha én is megtudom keverni?
segítünk a számolásban »

"...maximálisan elégedettek vagyunk a beton és a kiszolgálás minőségével egyaránt."
további vélemények »

Hasznos tippek

Miért vásároljak betont, ha én is megtudom keverni?

Pedig Ön nagyon jól döntött, hogy készbetont szeretne vásárolni, mert  hosszadalmas és fárasztó a helyszínen megkeverni ezt az anyagot. Igaz régen is épültek házak, kastélyok, paloták, de ma már ritkán építkeznek az emberek hosszú évekig. Minden felgyorsult, a technika olyan szintre fejlődött, hogy e miatt egy kicsit el is lustultunk. Az építkezés során, a betonozási munka az egyik leglassabban készülő folyamat.

Jó-jó, de akkor meg biztos  hogy drágább, ha kényelmesebb és gyorsabb?

A vevők  jó része, főleg akiknek nagyon az élére van állítva a költségvetésük, össze szokták hasonlítani az anyag árakat.

Segítünk Önnek is a számolásban!

(A példák átlag Tüzép árakkal vannak számolva)

Példa:  ha C16-24KK betont szeretne előállítani, amit 1:3 arányban  1 lapát cement és 3 lapát   sóder keveréke:

300 kg (3q)  normálkötésű cement x 3.200.-Ft= 9.600.-
2000 kg (1,2 m3) 0-24 sóder x 5.000-Ft= 6.000.-
15.600.-

A 140 l víz és az erre felhasznált villanyáram költséget csak hozzávetőlegesen becsülhetjük meg. Az erre fordított munkadíj is változó és attól is függ, hogy közeli alapba, vagy magasan lévő födémre kell a betont feljuttatni.

Ehhez képest a mi ajánlatunk:

A C16-24KK beton ára kedvezmények nélkül: 13.000.-
Szállítás átlagban 2.300.-
Víz és villany költséggel együtt: 15.300.-

Gondoljon arra is, a hosszú órákig tartó munka alatt lankadhat az ember figyelme, a számolásba belezavarodhatnak, nem biztos hogy egyenletes minőséget tudnak keverni.

Mire összefüggő betonfelület alakul ki, már rég locsolni kellene a beton elejét, de még mindig a beton keverésével vannak elfoglalva, pedig nyári időszakban hamar szét éghet a beton Kicsinek tűnik a kölömbség, de időt  energiát és munkadíjat tudnak ezáltal megspórólni, ezt az összeget már Önöknek kell kiszámolni.

Milyen utógondozást igényel a beton?

Télen-nyáron a betont védeni, ápolni kell.

Téli beton védelem: fagyott, jeges havas felületre semmiképp ne betonozzanak.

Vékony, vagy erősen tagolt épületszerkezetek esetén megfelelő szigeteléssel, vastagabb zsaluzattal esetleg hozzávezetésével védeni kell a betont fagy hatásától. Felületet takarjuk le olyan anyaggal, ami a párát nem dobja vissza, pl. filccel.

Ha a nappali hőmérséklet 5 ºC alatti, fagyásgátló és kötésgyorsító betonadalék szer alkalmazása javasolt. Éjszakai hőmérséklet 0 ºC alatt van akkor mindenképp kérjenek bele fagyásgátló adalékszert. Tartós fagyok esetén, vagy -1 ºC alatt inkább halasszák kedvezőbb időkre a betonozás idejét. A beton szilárdulását igen károsan befolyásolhatja a fagy. Ha a frissbeton a kötés megindulása előtt fagy meg, nincs különösebb gond, kiengedés után  a kötés folytatódik . A kötés közbeni fagyás ezzel ellentétben minden esetben rontja a szilárdságot. A kötés utáni fagyás viszont általában csak kisebb károkat okoz.

Nyári beton védelem: a nagy meleg és alacsony páratartalom miatt megnő a zsugorodási hajlama az anyagnak. Könnyen reped a felülete, hisz nagyon gyors a kötés. Időben való visszahűtése locsolása szükséges. A felületen ha száraz foltok jelennek meg, kezdjük el azonnal permetszerűen locsolni . Ha már annyira megszilárdult  hogy rá lehet lépni, akkor már vastagon állhat rajta a víz is. 7 napig sűrűn locsoljuk. Mindig locsolják be előre a zsalut is, így kezdjék a betonozást.

Tűvibrátor használata: Minden évszakban fontos a tűvibrátor használata, technológiai előírás, hogy megfelelő tömörségű betont kapjunk – különösen jelentős monolit födémek alkalmazásakor – a “darázsfészkek” (kavics kizáródás) elkerülése érdekében, hiszen a szép egyenletes födémen megtakarítható a vakolás költsége, elegendő a felület glettelése.

Térbetonok készítése esetén lapvibro használata javasolt. A tömör felületen nem tud beszivárogni a víz, mely fagyáskor megduzzad, repesztve ezzel a beton szerkezetét, majd kiolvad és újra víz megy bele és tovább reped. Térbetonok  felületét erősítse meg cement és 0-4-es homok keverékéből készült anyaggal, melyet 3-4 óra múlva körkörös mozdulattal kell rádörzsölni . Kialakul egy kopó réteg ezáltal egy hosszú élettartam.

Az utógondozás nagyon fontos,  Önök helyett mi ezt nem tudjuk elvégezni, ezért kérjük tartsák be a technológiai előírásokat, javaslatokat, mert ezt az anyagot már utólag kicserélni nem lehet mint egy ablakot vagy ajtót vakolatot. Hajlamosak vagyunk csak azokra a látszó dolgokra koncentrálni ami szép, dizájnos. A beton minősége hosszú távon fontosabb, mint bármilyen divat.

Ezért Kedves Leendő vásárlónk kijelenthetjük: Kettőn áll a vásár!
-aki jó minőségben állítja elő és aki szakértelemmel felhasználja és gondoskodik róla!

További információkat talál a betonnal kapcsolatban szakmai szótárunkban »

Beton

Gamma Beton Kft.

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Szent László u. 1/A (Liegl mögött)
Tel./fax: 06/26 330-040, 06/26 530-070
Mobil: 06/30 9336-313
E-mail: info@gammabeton.hu